Paionia o mata tioata vaalele

Matatioata Suavai Aviator
1936

Atinaʻe e Bausch & Lomb, faʻailogaina o Ray-Ban
 
E pei o le tele o mamanu faʻapitoa, e pei o le Jeep, Aviator mata tioata na muai faʻamoemoe mo le faʻaaogaina o le militeri ma fausia i le 1936 mo pailate e puipuia o latou mata aʻo lele. Na amata fa'atau atu e Ray-Ban matatioata i tagata lautele ile tausaga talu ona fa'atupuina.
 
O le ofuina o Aviators, o le tulaueleele o General Douglas MacArthur i luga o le matafaga i Filipaina i le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na tele sona sao i le taʻutaʻua o le Aviators ina ua puʻeina e le au pueata ni ata o ia mo nusipepa.
 
O le uluai Aviators sa i ai fa'avaa auro ma tioata tioata lanu meamata. O tioata pogisa, e masani ona atagia, e la'ititi la'ititi ma e fa'alua pe fa'atolu le vaega o le mata o le mata i le taumafai e ufiufi le vaega atoa o le mata o le tagata ma puipuia ai le tele o le malamalama mai le ulu atu i le mata mai so'o se itu.
 
O le isi sao o le tulaga fa'alelotu a le Aviators, o le vaetamaina lea o matatioata e le tele o fa'aleaganu'u pop e aofia ai Michael Jackson, Paul McCartney, Ringo Star, Val Kilmer, ma Tom Cruise. E le gata i lea o le Ray Ban aviators sa iloga foi ona faʻaalia i ata tifaga Cobra, Top Gun, ma To Live and Die i LA lea e vaʻaia ai ni tagata autu se toʻalua o loʻo ofuina i latou i le ata.


Taimi meli: Sep-10-2021